Jan Kaspersen Solopiano Koncert

Pianisten og komponisten Jan Kaspersen (f.1948) er et højt respekteret navn i dansk jazz og har efter mere end 50 års arbejde med musik, fået veteran status. Ikke mindst som pianist og improvisator (og som orkesterleder i store og små ensembler), har han markeret sig som en af dansk jazzmusiks sande originaler.

Kaspersens solokoncerter spænder fra intense balladefortolkninger til mere fabulerende og meditative forløb i et magtfuldt og autoritativt udtryk. Måske kaster han sig ud i improviserede forløb, der (forhåbentlig) kommer bag på såvel publikum som pianisten selv.

Han kan være svær at anbringe i én kategori. Der er mange farver på paletten. Han har gennem mere end 50 år arbejdet med musik inden for flere genrer, men har den improviserede jazz som udgangspunkt. Modtager af adskillige priser for sit arbejde, både som pianist og komponist. Han har en lang række udgivelser bag sig med egne kompositioner og musik hentet fra jazzens standard repertoire (bl.a. Monk og Ellington ) og har desuden indspillet musik af Erik Satie. En udgivelse der fik fornemme anmeldelser og stor udbredelse, hvilket gjorde ham kendt uden for jazzens rammer.

 

“Han synes at holde jazzhistorien i sine hænder ” og “Denne musik er fyldt til randen med overbevisningens sjældne kraft” er anmeldercitater, der er med til at tegne billedet af en sjælden musiker.

 

Date

jul 12 2022
Expired!

Time

17:00 - 19:30

Location

Aarhus Domkirke
Domkirkepladsen 2 8000 Aarhus C

Organizer

Organizer Name
Phone
Christiania Jazzklub